Slechts enkele maanden geleden heeft Eloise van Dennen de diagnose M.E. gekregen. Gedurende de publiciteitsweken rondom de uitgave van haar allereerste boek probeert zij er het beste van te maken, maar haar symptomen slaan hard terug.
      Tijdens de Night Show, het best bekeken avondprogramma op de Nederlandse televisie, ontmoet Eloise de Amerikaanse acteur Jason Ephron. Samen met twee Nederlandse actrices is hij daar om te vertellen over de nieuwe Amsterdamse internetserie. Hij is achteloos en nonchalant, alles dat zij niet langer kan zijn. Na de live-uitzending is dat ook hetgeen dat hij zich realiseert.
      Na zo hard gewerkt te hebben weigert Eloise haar beginnende carrière op te geven. Tegelijkertijd beseft zij zich maar al te goed dat deze keuze niet aan haar is. Het lukt haar niet meer om elke dag te schrijven, al blijft haar fantasie maar doorgaan wanneer zij 's nachts wederom op de grond is gevallen op haar terugweg vanaf de badkamer naar haar bed.


Myalgische Encefalomyelitis is vooralsnog een ongeneeslijke ziekte. Patiënten zijn ziek geworden door bijvoorbeeld een simpel griepvirus, maar worden nooit meer beter. In plaats daarvan blijft het afweersysteem vechten en ontstaan er ontstekingen in de hersenen. Alle patiënten ervaren een onverklaarbare vermoeidheid en algehele malaise, die de situatie invaliderend maken, waarnaast allerlei andere symptomen kunnen verschillen en het juist diagnosticeren moeilijk maken.
      Dokters en wetenschappers weten nog niet waarom dit gebeurt en hoe of wat dit veroorzaakt in het menselijk lichaam. Wel is duidelijk dat de situatie steeds meer kan verslechteren en eindigen met de dood als gevolg.